Skeddrag

Stora skeddrag

 

Skeddrag som Pikehunter pro är väldigt effektiva

Är ett skeddrag som är tillverkat av fiskaren Matti Kovalainen. Skeddraget har haft en mycket framgånsrik fiskehistorik, de största fiskarna som har fångats på skeddraget enligt Matti själv är följande gädda på 15,23kg av Martin Persson, gädda på 14,7kg, 14,05kg av Matti själv. Han har även fått upp en öring på 10,43kg och sonen Mikael har fått upp en gös på 7,4kg sedan har Matti även fått en abborre på 1.08kg. Det är inte småfisk direkt. När man läser de ovanstående fångsterna blir man ruggigt sugen på att köpa på sig några pikehunter pro drag till sig själv.

 

Hur ska man gå tillväga när man ska fiska med skeddrag?

Trollingsfarten är väldigt viktigt när man fiskar med skeddrag som med alla andra drag. Matti skriver själv på sin sida att när man fiskar med storaskeddrag så ska man ha en fart som ligger mellan 1,4-2 knop för att få det optimala skeddragsfisket. Man bör släppa ut 20m till 25m lina och då blir djupet på skeddraget 4 - 6m beroende på knopen du kör i. Det rekommenderas att du använder dig av 0,45 - 0,50 nylonlina och har en tafs på cirka 1 meter av flourocarbon på 0,80 - 1,00. Detta är det optimala för att ta de stora gäddorna. 

Anledningen till varför hastigheten har så betydelsefull roll vid just skeddragsfiske är naturligtvis för att skeden skall ha bästa möjliga rörelse i vattnet och vilken man om inte Matti, tillverkaren själv har koll på den?

 

När är det som bäst att fiska med skeddrag?

Fiska med skeddrag kan du göra året runt, naturligtvis inte när isen lagt sig såklart. Men den bästa tiden är helt klart när gäddorna har lekt färdigt och de börjar sin vandring runt om i sjöarna och sprider ut sig. De ställena som vi anser är bäst att hitta gäddan på är utanför grundområden, grynnor och djupbranter.

 

Vi tog även kontakt med Matti och han säger att i år 2013 kommer han lansera ett nytt skeddrag som kommer heta pikehunter butterfly. Om ni skulle vara intresserade av att köpa skeddrag av Matti så kan han nås på info@bigpike.se.

 

MVH från oss på allt om fiske.

Stora skeddrag

Allt om fiske - För er som gillar att fiska

16 feb 2013


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)